Test: VW ID.4 1st

VW ID.4 1st

Da vi første gang prøvede VW ID.4 i forbindelse med lanceringen i Danmark, imponerede bilen med sin velindrettede og rummelige kabine, gode køreegenskaber, fine udstyrsniveau og attraktive prissætning. Nu har vi testet ID.4 med det store batteri i en uge, og her imponerer også rækkevidde og ladetider. Læs mere om den dybdegående test her.

VW ID.4 1st

Kåret til Verdens bedste bil

Et hav af anmelderroser og kåringen til verdens bedste bil viser, at folkevognen har fået nyt liv. ID.4 lanceres som en komplet og færdig vare, hvor Volkswagen har gjort alt hvad de kan for at gøre overgangen fra fossil- til el-drevet kørsel så let som muligt. Og så ser den tilmed godt ud!

ID.4 appellerer til familien, som måske tidligere har sværget til en højbenet Tiguan eller en rummelig Passat. ID.4 har en stor og rummelig kabine og byder på overdådig plads til alle – også bagsædepassagerer – og 543 liter i bagagerummet. Den SUV-agtige førerposition falder i god jord hos mange. Og så kan du få ID.4 med trækkrog, hvor bilen rent faktisk må og kan trække mere end den lille lånetrailer fra Silvan. 1200 kg er der at gøre godt med i denne testbil.

VW ID.4 1st
VW ID.4 1st
VW ID.4 1st

Ny stil fra Volkswagen

Indretningen i kabinen er en helt ny stil fra Volkswagen. Tag bare cockpittet, som har fået en lille og simpel skærm, der følger rattet, når du justerer det op eller ned. Smart! Skærmen fortæller dig primært hvor hurtigt du kører, den tilladte hastighed og en visning af vejbaneassistenten og den adaptive fartpilot samt gearindikator. Og så er der et lille ikon som på en smartphone, der indikerer, hvor meget strøm du har tilbage.

VW ID.4 1st
VW ID.4 1st

Ambientelyset i kabinen er ren Las Vegas style. Her er gåde grønt, lilla og blåt på samme tid. Det kan helt sikkert indstilles til en mere kølig, nordisk stil. Men så langt nåede jeg ikke.

Platkvaliteten er anderledes, end vi er vant til fra Volkswagen. Den øverste del af kabinen har en kvalitet, som vi kender fra tidligere VW-modeller. Men den nederste del virker mere hård. Det plast, der normalt er hårdt i en VW, virker bare en tand hårdere og tyndere i ID.4. Jeg synes også at bagdøre og bagklap smækker med en lyd, som jeg normalt ikke forbinder med tyskerkvalitet fra Wolfsburg.

VW ID.4 1st

Bilen har bakkamera, men her er VW desværre gået væk fra verdens sejeste løsning, hvor VW emblemet på bagsmækken tidligere vippede ud, når bilen blev sat i bakgear, og dermed blottede bakkameraet. Nu sidder kameraet synligt lidt længere nede. Her var den gamle løsning federe, fordi kameraet fungerede bedre i regnvejr.

Strømlinet instrumentbord

Instrumentbordet er strømlinet og stort set uden knapper. Den store infotainmentskærm er det primære betjeningsorgan til bilens indstillinger, information om rækkevidde og ladetid, klimaanlæg, lyd- og medie samt online-indstillinger. Du vænner dig til det efter et par dage, og heldigvis er der stadig knapper i rattet – dog af touch-typen – så du ikke er helt lost. Stemmestyringen har jeg leget med ad flere omgange, og vi er stadig ikke bedste venner.

VW ID.4 1st

Testbilen har varmepumpe og du kan programmere bilen til at have den ønskede temperatur, når du skal afsted. Det har den effekt, at rækkevidden forbedres, fordi temperaturen i kabinen indstilles mens bilen står og lader.

ID.4 kan opdateres over the air og det betyder, at softwaren altid er up to date. Her døjede lillebror ID.3 lidt i starten med børnesygdomme i softwaren, som skulle have en opdatering hos en forhandler, men det er slut med ID.4. En evergreen software er ultra vigtigt i en bil, hvor teknologien er så afgørende for din oplevelse i daglig anvendelse.

Læs den fulde biltest på; https://www.carlife365.dk/test-vw-id-4-1st/

Foto: Thomas Saks

Kategori: