Test: Mercedes EQE 350+

Den elektrificerede E-klasse hedder EQE og baseres på samme platform som storebror EQS. Det kan være svært at se forskel på de to i farten, men EQE er mindre og billigere. Vi har testet den og har svært ved at få armene ned. Læs hvorfor i denne anmeldelse.

Ved første øjekast ligner bilens 19” fælge de stjernefælge, som vi kender fra Mercedes-Benz. Kigger du tættere på er det tydeligt, at de er optimeret til elbilskørsel med sorte fremtrædende flader som skal optimere aerodynamikken.

Det særlige one bow-design, som kendetegner EQE, gør det umuligt at sige, om bilen mest ligner en coupé eller sedan. Bagklappen åbner som en sedan, hvilket har været nødvendigt af konstruktionsmæssige hensyn. Set fra siden virker den ekstremt lange akselafstand på 3,12 meter (9 cm kortere end EQS) optisk næsten for lang til bilen, som med en samlet længde på knap 5 meter (ca. 20 cm kortere end EQS) har relativ korte udhæng for og bag.

Bagklappen åbner som i en sedan. I EQS er bagklappen tophængslet.

Der er delte meninger om designet. Fra start har jeg været fan af linjerne, når bilen ses skråt forfra og bagfra eller lige på for og bag. Fra siden kræver de nye linjer tilvænning, men jeg må erkende, at bilens samlede designindtryk er vokset på mig i løbet af testugen. Pludselig virker en traditionel E-klasse altmodisch.

Klasseledende kabine

I kabinen er jeg helt solgt. Her viser Mercedes, hvordan en kabine skal se ud i 2022 i en premium elbil. EQE er klasseledende med et moderne design, vanvittig høj kvalitet og sublim funktionalitet. Det fås ikke bedre. Punktum. Det gælder lige fra materialevalg og samlekvalitet til måden knapperne og de digitale skærme fungerer på. Når gardinet glider væk fra bilens panoramaglastag sker det smooth og elegant, og bilens ambientelys er en oplevelse for sig. Bravo, Mercedes!

Sådan ser en klasseledende kabine ud i en premium elbil. Bravo, Mercedes.

Læs den fulde biltest på; https://www.carlife365.dk/test-mercedes-eqe-350/

Foto: Thomas Saks

Kategori: