Test: Hyundai Tucson 1.6 CRDi Advanced

BMW M440i

Nu skal der nye boller på suppen. Fra at være en lidt anonym familie-SUV i kompaktklassen, skal Hyundai Tucson spille mere med musklerne. Ingredienserne i fjerde generation er en veltrænet krop, en elegant kabine, højere kvalitet, mere sikkerhed, et bredt motor-program, en attraktiv prissætning og 5 års garanti uden kilometerbegrænsning. Jeg har testet Hyundai Tucson med dieselmotor og automatgear i topversionen Advanced. Se om den har hvad der skal til for at tilfredsstille familiens behov.

BMW M440i

Ny fra ende til anden

Der findes bilmærker, som har fundet den magiske formel, og holder så godt fast i den, at man i farten har svært ved at skelne en ny model fra den gamle. Se bare på VW GolfAudi A6 eller BMW 3-serie. I det lys er det nærliggende at tænke, at Hyundai stadig er i proces med Tucson. For sammenlignet med den foregående model, er den nye Tucson nærmest ikke til at kende. Og det er ikke bare en makeover, som i tv-programmet ”The Swan”, den har fået. Nej, den fremstår fuldstændig ny fra ende til anden. Og jeg tror, at formlen er ved at være der.

Tag nu designet. En SUV må gerne fremstå lidt rå, kantet og robust, og her skal jeg da love for, at Tucson giver den gas. En markant og gennemgående grill med integrerede lygter og et baglygtedesign med lysbånd på tværs af bagklappen, får Tucson til at se mere bred ud, end den reelt er. Langs siderne er der godt med fylde på skærmene og de markante hjulkasser med brede plastikkanter falder godt i min smag. Det strømlinede look virker helstøbt, og den lille detalje med at skjule bagrudeviskeren i den øverste spoiler er godt tænkt. Testbilen har 19” alufælge, som virkelig klæder Tucson.

BMW M440i

Mærkbart kvalitetsløft

Inde i kabinen finder jeg mig med min 187 cm høje anmelderkrop godt tilpas bag rattet. Der er masser af plads og indstillingsmulighederne er gode. Det er tydeligt, at kvaliteten har fået et mærkbart løft. De elegante linjer og overflader er bløde og behagelige at røre ved, og instrumentbordet virker overskueligt. Pladsen ved bagsædet er yderst fornuftig.

BMW M440i

I udstyrsversionerne Essential og Advanced – indstigningsversionen hedder Pure – er der to digitale skærme. Det digitale cockpit på 10,25” er flot udført og let at aflæse. Infotainmentskærmen – ligeledes 10,25” – giver en nem betjening af navigation, medie, radio og mange af bilens indstillinger.

Klimaanlæg og volumen betjenes med touchknapper på et stort panel under infotainmentskærmen, hvor form dog har vundet over funktion. Det er lidt bøvlet at betjene. Heldigvis kan bl.a. volumen betjenes fra multifunktionsrattet med en “rigtig” knap.

Af licensmæssige årsager er Apple Carplay / Android Auto ikke trådløs i de versioner, som har den store 10,25″ infotainmentskærm. I versioner med 8″ infotainmentskærm er Apple Carplay / Android Auto trådløs.

BMW M440i

Læs den fulde biltest på; https://www.carlife365.dk/test-bmw-m440i-xdrive-gran-coupe/

Foto: Thomas Saks

Kategori: