Test: Hyundai Santa Fe Advanced PHEV

Hyundai Santa Fe Advanced PHEV

Hyundai Santa Fe kom på markedet for første gang i 1999 som et flagskib i SUV-modelprogrammet. Modellen kører nu på fjerde generation, og vi har testet facelift udgaven i plug-in hybrid version.

Hyundai Santa Fe Advanced PHEV

XL-størrelse med karakter

Hyundai Santa Fe er en stor SUV. Rigtig stor. Specielt når man ser bilen forfra, virker den gigantisk. Den store kølergrill i krom er med til at skabe et look, der siger ’’her kommer jeg’’. Fra siden formår bilen også at imponere med sin næsten 5 meter lange og 1,7 meter høje krop. Den samlede pakke vejer omkring 2 tons – det siger lidt om bilens størrelse.

Testbilen er udstyret med 19’’ alufælge, der passer godt til den lysegrå lak. Bagenden er lidt mere anonym, men LED-baglygterne og det gennemgående refleksbånd hen over bagsmækken ser godt ud. Udseendemæssigt gør bilen sig bemærket, og specielt fronten er jeg vild med.

Hyundai Santa Fe Advanced PHEV

Komfort og udstyr i lange baner

I kabinen kommer Hyundai Santa Fe’s størrelse passagererne til gode. Det er en 7-sæders bil, og i bagagerummet er der to ekstra sæder, man kan folde ud. Sæderne bagi egner sig nok bedst til børn, for der er ikke synderligt meget benplads. På de andre bagsæder er benpladsen dog intet problem. Der er oceaner af plads, og sæderne kan køres frem og tilbage, hvilket er med til at skabe en fleksibel indretning. Lædersæderne udstråler kvalitet, og komforten er i top.

Hyundai Santa Fe Advanced PHEV

Rykker man foran i kabinen, fortsætter komforten og pladsen. Man sidder højt, og udsynet er godt. Sæderne er behagelige. Jeg var på en længere tur og har sjældent oplevet at sidde så komfortabelt i et førersæde.

Hyundai Santa Fe Advanced PHEV

Den brede midterkonsol gør, at man kan hvile højre arm i en helt naturlig position med begge hænder på rattet, og det er rart på længere ture.

Hyundai Santa Fe Advanced PHEV

Testbilen er Advanced-udgaven, hvilket er lig masser af udstyr. Du får bland andet 12,3’’ digital instrumentering, elektrisk bagklap, elektrisk lændestøtte og lårudtræk ved førersædet, el-sæder med hukommelse, stemningsbelysning i 64 farver, varme i bagsæder, køling i forsæder osv. Listen er lang, og det er svært at finde på noget, jeg mangler.

Læs den fulde biltest på; https://www.carlife365.dk/test-hyundai-santa-fe-advanced-phev/

Foto: Thomas Saks

Kategori: