Test: Hyundai i30 N Performance Trackpack

Hyundai i30 N Performance Trackpack

Hverdagsbiler i sportslige race-klæder med potente benzinmotorer er efterhånden et sjældent syn i gadebilledet. Man mærker tydeligt, at bilproducenterne fokuserer på fornuftige eldrevne familiebiler. Det afholder dog ikke Hyundai fra at give Hyundai i30 N et facelift med ny teknologi, flere kræfter og mulighed for 8 trins DCT gearkasse. Vi har testet den sportslige Hyundai, som imponerer med høj fun factor. Men den bliver åndet i nakken af lillebror i20 N, som har en nyere grundkonstruktion og en skarp pris.

Hyundai i30 N Performance Trackpack

Vellykket race look

Designet på Hyundai i30 N har det helt rette race look: Matsorte 19” smedede alufælge, store bremseskiver og røde bremsekalibre ser råt ud. Ledsaget af skarpt designede kofangere og dobbelte afgangsrør i XL-størrelse, står Hyundai i30 N virkelig skarpt. Den har nogle af de flotteste fælge, jeg har set i lang tid.

Hyundai i30 N Performance Trackpack

De sportslige takter fortsætter i kabinen. Her er overraskende lækre letvægtssæder i eksklusiv læder/alcantara, som yder rigtig god støtte og hæderlig komfort. Sæderne er designet med lysende N-logo og blå syninger. Det ser cool ud.

i30 N har en 10.25” touchskærm, hvorfra du styrer de fleste funktioner i bilen. Her har du adgang til et Performance Data System, som giver en indsigt i kørevaner og -mønstre. Du kan se omdrejningsmomentet, trykket på turboen, G-force og accelerationstider. Det er lir på den gode måde i den sportslige Hyundai.

Race DNA

De blå syninger går igen på det motorsportsinspirerede rat, hvor du også kan skifte gear med 8-trins dobbeltkoblingsautomatgearkassen. Fra rattet kan du vælge køreprogrammet N Grin Shift. Her skifter bilen selv ned til lavest mulige gear og leverer det maksimale fra motoren. Systemet virker i 20 sekunder og kan aktiveres igen efter 40 sekunders nedkøling. Det er en sjov feature.

Hyundai i30 N Performance Trackpack

Sjovere er det dog at slukke for bilens antiudskridningssystem, så du rigtig kan mærke bilen og følelsen af fun factor. Nu kan du lege lidt med bagenden i sving – kontrolleret naturligvis. Kombineret med et godt brøl fra bilens dobbelte udstødning, er der dømt leg, hvis du er i det humør.

Hyundai i30 N Performance Trackpack

Men overraskende nok opleves Hyundai i30 N ganske komfortabel i hverdagskørsel, og det er en fin balance, Hyundai har ramt. Automatgearkassen kan både det hårde og det bløde. Hvis du selv vil styre slagets gang, kan du også få i30 N med en 6-trins manuel gearkasse. Merprisen for automatgear er 25.000 kr. I de mere beherskede drive modes nedtones bilens ”brum” i øvrigt, så du kan køre gennem byen uden alt for mange sure blikke.

Læs den fulde biltest på; https://www.carlife365.dk/test-hyundai-i30-n-performance-trackpack/

Foto: Thomas Saks

Kategori: