Test: Hyundai i20 1.0 T-GDi Advanced

Hyundai i20 1.0 T-GDi Advanced

På trods af stigende interesse for SUV’er og crossovers, er biler i den lille klasse fortsat populære blandt danskerne. Kigger man i statistikken ligger Peugeot 208, Citroen C3 og Opel Corsa alle i top 5 i de foreløbige salgstal i 2021. Jeg har testet den nye Hyundai i20 med 100 hk, 6-trins manuelt gear i Advanced-udgaven for at se, om den har hvad der skal til, for at stå stærkt i feltet.

Hyundai i20 1.0 T-GDi Advanced

Hyundai er generelt inde i en spændende udvikling med mere modige designvalg, højere kabinekvalitet og ny teknologi. Da jeg for et års tid siden testede den nye Hyundai i10 kårede jeg den til bedste valg i mikroklassen, og den nye SUV Hyundai Tucson står som et skarpt alternativ til fx VW Tiguan. En helt ny mini SUV/Crossover – Hyundai Bayon – er på trapperne og nye elbilsatsninger som Ioniq 5 kommer for alvor til at positionere Hyundai på en ny måde.

Mere kant og karakter

Den nye Hyundai i20 ligner langt fra den foregående model. Designet har fået mere kant og gør bilen til – i mine øjne – en af de mest veldesignede i klassen. Det er særligt det markante lygtedesign, den brede integrerede grill og bagenden med tværgående lygtebånd og sort kontrastfarve, som giver bilen sin helt egen karakter. Testbilens 17” alufælge pynter gevaldigt.

Hyundai i20 1.0 T-GDi Advanced
Hyundai i20 1.0 T-GDi Advanced

I kabinen går form og funktion hånd i hånd. Der er skruet op for de digitale indslag med et flot digitalt cockpit (10,25”) og en velfungerende touchskærm (8”), hvorfra de fleste af bilens funktioner styres. I en teknikpakke til 13.995 kan touchskærmen opgraderes til 10,25” og du får dansk navigation og Bluelink. Den ville jeg vælge.

Hyundai i20 1.0 T-GDi Advanced

Klimaanlæg styres heldigvis med almindelige analoge knapper, og der er en god gammeldags volumenknap, som du kan dreje på. Tak for det!

Plastkvaliteten minder mere om Hyundai i10 end Hyundai Tucson. Det er sort og hårdt. Her byder fx en Renault Clio på en højere kvalitetsoplevelse.

Testbilen har et premium BOSE lydanlæg (del af lyd- og lyspakke til 7.995 kr.) og sammen med det flotte digitale cockpit lykkes Hyundai alligevel – trods hård plast – med at skabe en atmosfære i bilen, som vækker glæde.

Hyundai i20 1.0 T-GDi Advanced

Sæderne giver god støtte og har fine indstillingsmuligheder. Bagsædepladsen er langt bedre end i mange konkurrenter og er en af bilens store plusser. Med mine 187 cm har jeg langt bedre benplads i i20 end fx Renault Clio.

Hyundai i20 1.0 T-GDi Advanced

Bagagerummet sluger 351 liter. Det er 25 liter mere i forhold til forgængeren og kun 30 liter mindre end i en VW Golf.

Hyundai i20 1.0 T-GDi Advanced

Sikkerhed i højsædet

Udstyrsniveauet i Advanced er imponerende højt, men selv i de lavere udstyrstrin Pure og Essential har Hyundai sørget for, at bilen er godt udstyret.

Hyundai i20 byder også på et højt sikkerhedsniveau, og allerede fra laveste udstyrsniveau Pure er der som standard automatisk nødbremse, skiltelæser og fodgængergenkendelse. Alarm for glemte effekter på bagsædet og fri bane assistent er også en del af standardudstyret.

Bilen har bl.a. en aktiv blind spot assistent, hvilket er et sjældent syn i denne klasse.

Bevæger du dig op i mellemtrinnet Essential har den automatiske nødbremse også drejefunktion og kan genkende cyklister. Derudover er der baksensor og -kamera og komfortudstyr som varme i forsæder og rat.

Jeg ville derfor som minimum gå efter udstyrsversionen Essential, som også byder på Apple Carplay /Android Auto og det flotte digitale cockpit. Trådløs opladning kan tilkøbes som ekstraudstyr til 2.495 kr.

Hyundai i20 1.0 T-GDi Advanced

Læs den fulde biltest på; https://www.carlife365.dk/test-hyundai-i20-1-0-t-gdi-advanced/

Foto: Thomas Saks

Kategori: