Test: BMW M440i xDrive Gran Coupé

BMW M440i

En ikonisk rækkesekser gør den grå pressebil BMW M440i til et farverigt festfyrværkeri. Trods et semigrønt strejf af mildhybrid går en forbrændingsmotor som denne en svær fremtid i møde, så vi gør hvad vi kan for at leve i nuet og glemmer for en stund ladekabler og høje benzinpriser i testen af dette Bayerske mesterværk.

BMW M440i

Underspillet Gran Coupé design

Designet på den mellemstore familiebil er underspillet på den fede måde. Vi høster mange komplimenter fra forbipasserende på parkeringspladser i løbet af testugen, og noterer at stillingen står lige mellem mænd og kvinder. Diskrete M-skilte og -designdetaljer signalerer til kendere, at vi har fat i en kraftig sag.

Gran Coupé udgaven af 4-serien har fin plads til 4-5 personer og et hæderligt bagagerum på 470 liter med god adgang fra den tophængslede bagklap, der som standard er elbetjent. Den deler design med den elektriske i4, hvor det udvendige er stort set identisk.

BMW M440i

Som en skræddersyet kørehandske

I kabinen har i4 et mere moderne og digitaliseret instrumentbord med nyeste BMW iDrive. Her er vores testbil en generation bagud, men det ødelægger nu ikke festen. Der er styr på sagerne og designet er lækkert. Selve instrumentbordet er beklædt med sort læder og sæderne er trukket i smagfuld cognacfarvet læder – begge dele ekstraudstyr til omkring 60.000 kr. samlet. Sammen med paneler i aluminium og M-designdetaljer, som er standard, fremstår kabinen luksuriøs og sportslig, og du sidder godt i de flotte sæder.

BMW M440i

En ægte Driver’s Car

Der er i det hele taget lidt en fornemmelse af en skræddersyet kørerhandske, når du sidder bag rattet, og det handler ligeså meget om de skarpe køreegenskaber, der folder sig ud, når du kommer ud på vejene. Her er M440i en gennemført køremaskine, der kan sit kram.

Den 6-cylindrede motor giver et dybt brøl, når du trykker på startknappen. Når du i neutral gear har motoren tændt og trykker på gaspedalen, kan du mærke rykket i motoren som en tiger på spring. Vælger du drive mode ”Sport” forstærkes motorens vanedannende lydbillede, og i ”Sport plus” bliver det endnu vildere. I den indstilling kommer der virkelig brum i bilen, og når du giver den gas, sprutter afgangsrørene lystigt. Det er en rå, powerfuld og gennemført lækker oplevelse, som får det helt store smil frem hos mig.

BMW M440i

Læs den fulde biltest på; https://www.carlife365.dk/test-bmw-m440i-xdrive-gran-coupe/

Foto: Thomas Saks

Kategori: