Test: Audi A3 Sportback 35 TDI S-Line

Audi A3

Større, flottere og mere digitaliseret. Det er hovedingredienserne i den nye Audi A3 Sportback, som er klar til at give konkurrenterne fra BMW og Mercedes-Benz kamp til stregen. Vi har testet versionen med 150-hestes dieselmotor, automatgear og sportlig S-Line styling. Læs om den nye Audi A3 Sportback har hvad der skal til for at vinde.

Audi A3

Audi A3 Sportback er vokset

Audi A3 Sportback konkurrerer i virkeligheden med et bredt felt af stærke hatchbacks, hvor også den nye Golf 8 og endnu nyere Seat Leon er blevet så skarpe, at merudgiften for de fire ringe virkelig skal kunne forsvares. Det ved Audi godt, og derfor har de også gjort sig umage med at skrue A3 Sportback godt sammen. Kvaliteten føles høj og jeg er imponeret over samlekvaliteten, som er best in class.

Audi A3

Sammenlignet med forgængeren er fjerde generation af Audi A3 Sportback vokset på alle ledder og kanter. Pladsen i kabinen er god både foran og ved bagsædet. Bag rattet føles A3 Sportback på størrelse med en A4, og ved bagsædet er der fin knæplads. Bagsædepassagerer nyder godt af friskluftdyser. Du sidder lidt lavere i den nye A3 Sportback hvilket bl.a. giver en fornemmelse af rummelighed og luft over hovedet. Bagagerummet sluger 380 liter – præcis som i VW Golf 8 og Seat Leon. En tredørsversion er ikke i programmet, så alle modeller kommer med 5 døre. Det øger anvendeligheden. Sideruderne i bagdørene ruller helt ned.

En mere muskuløs krop

Audis designere har angiveligt fundet inspiration hos Lamborghini til designdetaljer både ude og inde i den nye A3 Sportback. Udvendigt ser du straks at siderne på bilen har fået mere fylde og fremstår mere ”buff” som på en Lambo. Der er ingen slappe muskler her. Det klæder Audi A3 Sportback, som særlig i S-Line versionen står virkelig flot på vejen med “fødderne” solidt plantet på asfalten.

Audi A3

På fronten er den store single frame grill trukket lidt ned og bagsmækken har fået en stor spoiler på toppen, som er med til at understrege det sportslige udtryk. Bilen er i det hele taget så veldrejet, at den i min optik er den flotteste i klassen.

Audi A3
Audi A3

Indvendigt er friskluftdyserne ligeledes inspireret fra Lamborghini, og over cockpittet har designerne virkelig givet den gas med meget markante friskluftdyser – faktisk lidt for dominerende til min smag. Jeg har ikke før set et så sportsligt interiør i en Audi. Prikken over i’et er de flotte sportssæder, hvor ryglæn og nakkestøtte går ud i et.

Audi A3

Læs den fulde biltest på; https://www.carlife365.dk/test-audi-a3-sportback-35-tdi-s-line/

Foto: Thomas Saks

Kategori: