First Drive: BMW 2-serie Active Tourer

BMW 2-serie

BMW 2-serie Active Tourer er en praktisk familiebil, som i anden generation får en mere lækker kabine og et moderigtigt crossoverdesign. Den kommer i to interessante plug-in hybridvarianter med xDrive firehjulstræk og en rækkevidde op til 90 km. Vi har været en tur i Malaga for at køre nyheden, og her er vores førstehåndsindtryk.

Den nye BMW 2-serie Active Tourer baseres på en ny platform. Sammenlignet med forgængeren er den 3 cm længere, 2 cm bredere og 2 cm højere. Bagagerummet er fra 406-415 liter afhængig af drivlinje.

BMW 2-serie

Designet friskes op med smalle LED-lygter på for- og bagende, mens nyrerne vokser markant i størrelse. Det giver bilen et mere dynamisk og moderne look, som klæder den.

BMW 2-serie

Lækker kabine med tiltrængt fornyelse

De største designændringer er i kabinen, hvor det forsigtige og konservative er væk. Instrumentbordet er renset for knapper og præges af en lækker curved skærm i minimalistiske omgivelser. Skærmen er standard på alle modeller og systemet er baseret på nyeste iDrive 8 operativsystem fra BMW, som også anvendes i bl.a. BMW iX og i4.

BMW 2-serie

Den svævende midterkonsollen med ny gearvælger samt knapper til køreindstilling og volumen ser godt ud og er nem at betjene. Drejehjulet er væk. Under konsollen er der god aflæggeplads og to kopholdere samt en velfungerende trådløs mobiloplader. Kvaliteten føles høj og løfter barren i kompaktklassen.

BMW 2-serie

Frisk plug-in hybrid har god rækkevidde

Ved en præsentation i Malaga kører vi den mest kraftfulde plug-in hybrid 230e xDrive med 240 kW/326 hk i en næsten færdigudviklet prototype. På en rute med blandet kørsel har vi fortsat 60 km elektrisk rækkevidde tilbage efter en tur på 50 km. Det er imponerende godt. Bilen er komfortabel, styretøjet præcist og automatgearet smooth som man forventer i en BMW.

BMW 2-serie

Plug-in hybriden har en indbygget boost-funktion, som øger køredynamikken og -glæden ved at køre bilen. Den får smilet frem og underholder. Vægten fra batteriet kan mærkes særligt i sving, men ellers føles bilen adræt. BMW har udviklet en speciel Iconic-lyd, der får den lidt fesne 3-cylinder klang til at lyde mere potent. Det er en sjov gimmic.

I Malaga kører vi også basismodellen BMW 220i Active Tourer, som har helt ny 48V mild hybrid-teknologi, der er integreret i automatgearkassen. Bilen er med 125 kW/170 hk ret godt med, men underholder ikke i samme grad som plug-in hybriden.

Læs den fulde biltest på; https://www.carlife365.dk/first-drive-bmw-2-serie-active-tourer/

Foto: Thomas Saks

Kategori: